Alles wat je nodig hebt voor calisthenics

Lidl protein drink | Een uitgebreide review

Allerlei supermarkten verkopen producten die een hoog eiwitgehalte hebben. De Lidl is daar een uitstekend voorbeeld van, zij verkopen namelijk sinds begin vorig jaar proteïnedrankjes.

In dit artikel vertellen we je wat er precies in deze drinks zit, voor wie deze shakes wel (en niet!) geschikt zijn, gaan we in op de voor- en nadelen en bieden we enkele alternatieven aan.

Wat zit er in?

De protein drinks worden gemaakt met zuivel, wat dus inhoudt dat er melkproducten in deze shakes zitten. Daarbij worden de drinks ook in verschillende smaken aangeboden, zoals bijvoorbeeld vanille of chocolade. Dit betekent dat er ook extract van deze smaken in het drankje te vinden is.

In de flesjes van zo’n 330 ml zitten ongeveer 35 gram eiwitten. Niet alleen dat, maar ook zit er 18.2 gram aan koolhydraten en 0,6 (waarvan 0,4 gram verzadigd) vet. De protein drinks bevatten 220 calorieën, wat het dus erg geschikt maakt als sporter of wanneer je gewicht wilt verliezen.

Voor wie is de drink geschikt?

De Lidl protein drink is voor zo goed als iedereen een perfecte toevoeging in je reguliere eetschema. Toch zijn er mensen voor wie deze drankjes meer geschikt zijn, en zijn er mensen die deze drink toch beter kunnen laten staan.

Ten eerste zijn deze protein drinks goed voor sporters. Dit komt door het feit dat het hoge eiwitgehalte van deze drankjes aanzienlijk bijdraagt aan het verbeteren van sportprestaties. Daarnaast ondersteunt dit hoge gehalte bij aan een beter herstel van sporters na zowel kracht- en cardiotraining.

Ook is dit drankje een uitstekend middel om af te vallen. Eiwitten zijn namelijk een cruciaal onderdeel bij het verliezen van gewicht. Daarnaast bevatten deze protein drinks een relatief laag aantal calorieën, wat ook bijdraagt bij het afvallen.

Voor wie niet?

De drankjes zijn (helaas) niet voor iedereen een goede keuze. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen met die lactose intolerant zijn, of last hebben van een melk- of glutenallergie, vanwege de hoeveelheid zuivel en toegevoegde producten in de drinks.

Daarbij kunnen mensen die vegan zijn deze drinks ook beter aan de kant laten staan. De protein shakes bevatten dus zuivelproducten, wat ze niet geschikt maakt voor veganisten.

De voordelen

Aan de protein shakes van de Lidl zitten veel voordelen, en dan met name voor de sporters. Je kunt deze drinks namelijk in elk dieet toevoegen. Doordat het caloriegehalte laag is, is het een ideaal drankje om tussendoor te nemen.

Niet alleen dat, maar ook dragen deze shakes bij aan het vergroten van je spiermassa. De eiwitten in deze drink dragen bij aan de groei van je spieren, dus vooral mensen die aan krachttraining doen zullen hier veel baat bij hebben. Daarnaast helpt de drink ook bij het versnellen van het herstelproces na een intensieve training.

De flesjes van de drinks zijn makkelijk mee te nemen, je kunt ze zo in je tas stoppen en onderweg of in de sportschool drinken. Bovendien nemen ze ook weinig plaats in in je koelkast, waardoor je een hele voorraad kunt opslaan.


De nadelen

Bij elk voordeel komt ook zijn nadeel kijken. Het is belangrijk om hier ook van op de hoogte te zijn, zodat je een goede afweging kunt maken wanneer je overweegt deze drinks aan te schaffen.

Voor de shakes betaal je ongeveer een euro per stuk. Dit lijkt in eerste instantie niet veel te zijn, maar wanneer je de drink permanent wilt toevoegen aan je voedingsschema merk je snel dat deze bedragen toch snel oplopen. 

Daarnaast bevatten, zoals hierboven genoemd, de shakes veel zuivel. Wanneer je de drinks veel en vaak consumeert zul je ontdekken dat je lichaam daar niet al te gelukkig van wordt.

In zuivelproducten zitten melkvet en melksuikers, sommige mensen kunnen deze producten lastiger verteren. Je krijgt dan last van buikpijn en vermoeidheid. Verder stijgt je bloedsuikerspiegel wanneer je te veel zuivelproducten consumeert, wat weer kan leiden tot huidontstekingen zoals puistjes, eczeem of rode huid.

De alternatieven

Mocht de drink toch niet helemaal in de smaak vallen, maar ben je wel op zoek naar een goede vervanger? We noemen hier een aantal alternatieven:

  • Eiwitpoeder. Als je een (beginnende) sporter bent die op zoek is naar een ander product dan de Lidl protein drink, is een van de meest voor de hand liggende alternatieven: eiwitpoeder. Je kunt ervoor kiezen om de poeder te vermengen met water, melk, of zelfs een plantaardige optie zoals haver- of sojamelk.
  • Protein bars. Het is natuurlijk geen drankje, maar proteïnerepen zijn hartstikke effectief. Er zijn allerlei soorten en ze komen in verschillende smaken, waardoor je een alternatief kunt vinden wat je écht lekker vindt en goed bij je past.
  • Kwark of yoghurt. Deze twee opties zijn rijk aan eiwitten en kunnen worden gebruikt als basis voor eigengemaakte shakes. Je kunt het mengen met producten waar je zelf voor hebt gekozen en zo de shake geheel naar wens maken.
  • Plantaardige shakes. Wanneer je van zuivelproducten af wil stappen, zijn plantaardige shakes een goed alternatief. Je kunt uit deze drinks namelijk erwten- en soja-eiwitten halen. Niet alleen dat, maar ook amandelen, walnoten en allerlei andere bonen zitten bomvol met eiwitten.

De review

De shake heeft een lekkere, zoete smaak waardoor het erg bevalt. De chocolade variant smaakt ook daadwerkelijk naar chocolademelk, wat ervoor zorgt dat de protein drink makkelijk weg te drinken valt.

Daarnaast is het een goedkope shake, wat zeker een belangrijke rol voor velen speelt bij het kopen van een protein drink. Het is enorm handig om mee te nemen in je tas, zodat je de drink probleemloos in de sportschool, in de trein of op school kan drinken. 

Bovendien is de drink goed voor het opbouwen van spieren, wat het voor sporters een aantrekkelijk product maakt. De shake is laag in calorieën en heeft veel eiwitten, wat het een perfect drankje maakt om te bouwen aan je lichaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste artikelen

Categories

Scroll naar boven